British Car Parts
British Car Parts

Tuning


DIESELTUNING VS POWERBOX

Een motorprogramma wordt geschreven met meerdere parameters. Hier zit nu namelijk het verschil tussen Powerboxtuning en Dieseltuning. Een Powerbox werkt slechts op 1 van de parameters terwijl Dieseltuning de verschillende parameters optimaliseert en zo tot een veel efficiënter resultaat leidt.

Een Powerbox bedriegt de werkdruksensor. Op deze manier krijgt men een hogere druk op de injectoren welke resulteert in een snellere verstuiving.

Bovendien is een Powerbox een externe tussendoos die heel direct waarneembaar is bij controle, terwijl bij Dieseltuning alles in de originele computer hergeprogrammeerd wordt zonder enig spoor na te laten. Voor een diagnosetoestel blijft het zelfs onzichtbaar.

Dieselperformance kracht ligt in het uit elkaar halen van de verschillende parameters en deze individueel te herschrijven. Jouw voorprogramma wordt met een speciaal toestelletje uitgelezen. Dit wordt ingeladen en omgezet op een computer die dan een vermogensgrafiek genereert.

De opgeladen gegevens worden parameter voor parameter geoptimaliseerd. Een gegevenstabel met bijhorende grafiek kan volledig naar eigen wens herschreven worden. Elke motor heeft een andere eindprogrammatie. Daar dieseltuning met meerdere parameters werkt, kan de klant specifiek het ideale vermogensmoment zelf kiezen. Dit is waar Dieselperformance het verschil voor jou maakt.


 

DIESELTUNING

De meest voorkomende redenen van tuning zijn:

Het eindresultaat is verbazingwekkend positief, sommige klanten vinden dat hun wagen ineens veel lichter aanvoelt, veel vluggere respons, het vertraagd reageren op het gaspedaal is ineens verdwenen, kortom, een nieuwe wagen!

De acceleratie van 0 – 100 km/h veranderen daarintegen minder, maar in hernemingen is het verschil zeer duidelijk merkbaar.
Ook in 4de, 5de versnelling kan op een lager toerental worden verder gereden, zonder dat rerugschakelen nodig blijkt.

 

Om aan eenzelfde constante snelheid te blijven rijden bvb 120km/h dient men voor de programmatie bvb het gasedaal 65% in te drukken. Na de programmatie kan die zelfde snelheid worden aangehouden mits het indrukken van bvb slechts 45%, hoe minder het gas dient te worden ingedrukt, hoe minder brandstof verbrand wordt! Vandaar…

 

British Car Parts division of
Callant Autohandel

Ardooisesteenweg 410
8800 Roeselare

T.: 051 22 43 30
F.: 051 25 32 42
E: info@callantauto.be
BTW BE0426.324.995

Openingsuren
Van maandag tot vrijdag:    van 09u00 tot 12u00 en van 13u30 tot 17u00
Zaterdag en zondag: gesloten

 MGRover Mini Cooper Land Rover Jaguar